Senior Riskanalytiker inom Marknadsrisk

  • tagAnalytiker

Ansök till jobbet

Vi söker nu en driven och analytisk person med senior kompetens inom marknadsrisk till Svensk Exportkredit (SEK). SEK har ett mycket viktigt uppdrag i att stärka svensk export på kommersiella och hållbara grunder genom att säkerställa tillgång till finansiella lösningar inom svensk exportnäring. Som Senior Riskanalytiker inom marknadsrisk ingår du i enheten Riskuppföljning och Kontroll vars ansvar är att säkerställa korrekt och adekvat uppföljning, kontroll och analys av SEK:s risker. Då SEK finansierar såväl svenska exportföretag som dess kunder utanför Sveriges gränser så är SEK:s finansiella risker starkt präglat av marknadsrisker ur ett globalt makroperspektiv. I tjänsten rapporterar du till chefen för Riskuppföljning och Kontroll.

Tjänsten är med placering på kontoret mitt i Stockholm city i Waterfront Building vid Stockholms centralstation.

Din utmaning

I denna intressanta tjänst kommer du arbeta nära affärsverksamheten med fokus på marknadsrisk med en rad intressanta element unika för SEK. Rollen kommer främst innebära fokus på, dock inte begränsas av, nedan uppgifter:
• Leda och utföra analyser av marknadsrisker och marknadsutvecklingen samt rapportering av dessa till ledning och styrelse
• Agera senior rådgivare till affärsverksamheten gällande marknadsriskernas inverkan på kärnaffären
• Aktivt delta i forum och seminarier avseende marknadsriskrelaterade frågor
• Drivande roll i effektivitetsförbättringar och vidareutveckling av exempelvis riskrapportering och analysprocesser
• Representera Riskuppföljning och Kontroll i projekt där senior kompetens inom marknadsrisk efterfrågas
• Supportera och kvalitetssäkra arbetet inom området för marknadsrisk.

Din bakgrund

• Akademisk examen, gärna civilekonom eller civilingenjör
• Minst fem års arbetslivserfarenhet från finansiella sektorn där du byggt upp senior kompetens inom marknadsrisk
• Du har mycket god kunskap av riskanalysarbete inom ramen för finansiella risker
• Som person är du noggrann, analytisk och har en god samarbetsförmåga. Du är professionell, presterar på en hög nivå och har en vilja att komma framåt och utvecklas
• Du besitter en stark kommunikativ förmåga, van att presentera, utbilda och hålla föredrag
• Mycket god svenska och engelska i tal och skrift. Vi förutsätter även att sökande har god vana av att arbete i Excel.

Din ansökan

SEK samarbetar i denna rekrytering med Human Capital. Skicka din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras utav ansvarig rekryteringskonsult Mikael Schmidt (070 415 85 13, mikael.schmidt@humancapital.se).
#LI-DNI

Om företaget

AB Svensk Exportkredit är ett bolag som ägs till 100 % av svenska staten. Vårt uppdrag är att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgång till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vi är en marknadskompletterande aktör, vilket innebär att vårt erbjudande är ett komplement till bank- och kapitalmarknadsfinansiering för exportörer som vill ha olika finansieringskällor. Genom ett starkt internationellt nätverk, lång erfarenhet och kompetens inom exportfinansiering kan vi skapa kundnytta till marknadsmässiga villkor. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2017 lånade SEK ut sammanlagt 89 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder. Totala utlåningsportföljen uppgick samma år till 268 miljarder svenska kronor.
Ytterligare information om SEK finns på vår hemsida: www.sek.se.

Kontakt

Mikael Schmidt
E-post: mikael.schmidt@humancapital.se
Tel: 070 415 85 13