Kapitalstrateg till Länsförsäkringar Bank

  • tagKapitalförvaltning

Ansök till jobbet

Vi söker nu en analytisk och driven specialist inom kapitalstrategi för att anta rollen som Kapitalstrateg till en av de mest växande bankerna på marknaden: Länsförsäkringar Bank. En bank som ständigt ligger toppnoterad i kundnöjdhetsindex. I din roll som Kapitalstrateg ingår du i teamet ”Strategi och kapitalplanering” vars produktion och analys påverkar hela bankens verksamhet. Du kommer att ingå i ett mindre specialistteam med erfarna medarbetare som analyserar och prognostiserar bankens framtida behov av finansiering, likviditet och kapital. Gruppen ansvarar för hela finansverksamhetens strategi framåt vilket innebär att du har breda kontaktytor inom banken och goda utvecklingsmöjligheter framåt inom Länsförsäkringar Bank.

Rollen rapporterar till Head of Strategy and Capital Management och är centralt positionerad vid Gärdet i Stockholm.

Din utmaning

I denna spännande tjänst kommer rätt person få stark utväxling i att anta rollen som gruppens specialist i kapitalfrågor och ansvara för kapitalprognoserna. Huvudsakliga arbetsuppgifter inbegriper främst, men begränsas inte, utav följande:

• Driva planering, analys och prognostisering utav kapitalprognos, kapitalmål och finansieringsplan
• Presentera, rapportera och föredra produktion av arbetet inför bankens beslutande organ
• Ansvara över stora delar av bankens internprissättningsmodell samt utveckla och uppdatera styrdokument
• Aktivt bevaka och analysera effekten utav relevanta regelverk inom främst kapitaltäckningsfrågor
• Delta vid rapportering och kommunikation med myndigheter och övervakningsorgan
• På ett proaktivt sätt bidra till effektivisering och utveckling av gruppens arbetssätt och system

Din bakgrund

För att lyckas i denna spännande roll besitter du gedigen kunskap om en banks kapitalbas och vad som påverkar den. Vi förutsätter att du tidigare arbetat med kapitalstrategi och/eller kapitaltäckningsfrågor. Vi ser gärna att du som söker uppfyller nedan kriterier:

• Akademisk examen, gärna civilingenjör eller civilekonom
• Minst 3 års relevant erfarenhet från bank, myndighet eller konsultverksamhet med fokus på kapitaltäckningsfrågor
• Väl insatt i regelverksutvecklingen på området och dess krav på kapitalbasen, i synnerhet CRR/CRD
• Erfarenhet utav Treasury-verksamhet och/eller ratinginstitut anses mycket meriterande
• Mycket god vana av att arbeta i Excel, goda modelleringskunskaper är mycket meriterande
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska

Som person är du strukturerad, kommunikativ och analytisk. En stark inre drivkraft tror vi är nödvändigt för att utveckla både dig själv och bankens verksamhet. Inom gruppen är vi positiva lagspelare som prestigelöst supporterar varandra – vi hoppas du motiveras av samma kultur!

Om företaget

Länsförsäkringar Bank är ett dotterbolag till Länsförsäkringar AB. Gruppen Strategi och kapitalplanering ansvarar för de övergripande ramarna för finansverksamheten inom avdelningen Finans. Det innebär att gruppen ansvarar för bankens kapitalplanering samt likviditets- och finansplan. Vidare ansvarar gruppen för att beräkna internräntan som är grunden för bankens utlåningsräntor. Inom finansavdelningen ingår också treasury, treasury operations, control och bankens hypoteksverksamhet.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.
#LI-DNI

Kontakt

Mikael Schmidt
E-post: mikael.schmidt@humancapital.se
Tel: +46 70 415 85 13