Projekt Controller

  • tagController/Rapportering

Ansök till jobbet

Projektengagemang fortsätter att växa och rekryterar nu en Projekt Controller. Du erbjuds ett stort ansvar för att uppdragen, bolagets kärnaffär, struktureras och fortlöper enligt plan. I rollen kommer du stötta både i de ekonomi- och systemrelaterade processerna med att bevaka lönsamhets-, värderings- och likviditetspåverkan i respektive uppdrag samt agera ansvarig (super user) för uppdragshanteringssystemet Visma PX. Du har därmed en övergripande kontroll för respektive uppdrag från start till mål.

Projektengagemang har haft en ambitiös tillväxttakt sedan starten 2006 och omsätter idag över 1 miljard kronor vilket uppnåtts genom organisationens vision om att förnya samhället genom innovativa och hållbara lösningar. Vi söker nu en Projekt Controller som vill vara med på den fortsatta resan för att bli en av Sveriges största konsultkoncerner i samhällsbyggnadsbranschen. Du kommer arbeta i bolagets nya kontor på Hantverkargatan, Kungsholmen.

Din utmaning

Som Projekt Controller arbetar du nära verksamheten i löpande kontakt med uppdragsledare och du rapporterar direkt till Divisionscontroller. Dina ansvarsområden blir följande:
• Säkerställa att avtal och ekonomiska kalkyler är upprättade och kvalitetssäkrade för alla uppdrag
• Bevaka och stötta uppdragsledare med prisindexeringar, ordervärden, fakturering, värdering av uppdrag, hantering av konsultavtal samt uppföljning av efterkalkyler
• Ansvara för att analysera risker i respektive uppdrag
• Supportera Divisionscontroller i rapportering av bokslut, budget, prognos och flera ad-hoc projekt
• Som super user ansvara för utbildning och support av Visma PX inom din division

Din bakgrund

För att lyckas i rollen är det viktigt att du som person är mycket strukturerad i ditt arbete, har en analytisk förmåga samt van att hålla deadlines. Vi ser även att du uppfyller följande punkter:
• Minst 2 års erfarenhet i en redovisningsorienterad roll, gärna inom projektredovisning eller som projekt controller
• Civilekonom eller liknande relevant utbildning
• Goda kunskaper i Excel och hela office-paketet
• Kunskaper i affärssystemet Visma PX ses som mycket meriterande
• Flytande i svenska och engelska

Din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Projektengagemang med Human Capital och hänvisar all kontakt gällande tjänsten till Max Hedgren. Du kan ansöka här eller via Human Capitals hemsida: www.humancapital.se.

#LI-DNI

Om företaget

Projektengagemang är en engagerad arbetsgivare och erbjuder en mängd utvecklingsmöjligheter. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av Karriärföretagen. Projektengagemang är en multidisciplinär konsultkoncern inom teknik och arkitektur. Företaget grundades 2006 och idag är vi cirka 1200 medarbetare på ett 30-tal orter i Sverige. Genom våra kunskapsområden Arkitektur, Byggnad, El- & Teleteknik, VVS, Industri och Energi, Infrastruktur och Projektledning och Management erbjuder vi integrerade lösningar som skapar kund- och samhällsnytta. Läs mer på pe.se.

Kontakt

Max Hedgren
E-post: max.hedgren@humancapital.se