Redovisningschef

  • tagRedovisning

Ansök till jobbet

Här är tjänsten som har lite av allt, perfekt för dig som är en stabil och trygg ledare med intresse för redovisning och koncernredovisning. Formpipe Software AB är ett noterat globalt mjukvarubolag som arbetar mot privat såväl som offentlig sektor, ett härligt bolag med högt engagemang och varma goa fina kollegor.
Varmt välkommen med din ansökan idag!

Din utmaning

I den här tjänsten kommer du att leda, ansvara och planera för koncernens redovisningsfunktion där du kommer att utveckla och driva ett team om idag 5 personer. Du styr redovisningen, diskuterar med skattemyndigheter och revisorer i andra länder och ansvarar för att legala enheter följer redovisnings- och skatteregler i respektive land. Du är ett dagligt stöd till gruppens redovisningsekonomer, samt bollplank och stöd till koncernens CFO och controllers.

Arbetsuppgifter:

• Ansvarig planering månads-, kvartals- och årsbokslut
• Upprättande av månatlig koncernredovisning
• Upprättande av månadsvisa kassaflödesanalyser
• Upprättande av kvartalsrapporter och koncernårsredovisning
• Utveckla och effektivisera koncernens redovisningsfunktion
• Delaktig och drivande i förändringsprojekt rörande redovisningsfunktionen
• Ansvarig för att effektivisera den legala koncernstrukturen (tex fusionera dotterbolag)
• Ansvarig för koncernens övergripande skatteplanering mellan legala enheter
• Styra och kontrollera koncerninterna mellanhavanden
• Ansvarig för transfer pricing policy samt dess årliga uppdatering
• Övergripande kontakt med koncernens revisorer avseende koncernens dotterbolag
• Du kommer att vara delaktig i utvärdering (due diligence) och implementation av koncernens förvärv
• Systemansvarig för ekonomisystemet NAV samt konsolideringssystemet Aaro

Din bakgrund

Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomi och vi ser att du har erfarenhet från revision och/eller kvalificerade redovisningsroller med erfarenhet av att leda en redovisningsfunktion. Du är trygg i ditt ledarskap och är en kommunikativ och social person som trivs i en roll med stora kontaktytor. Du är förändringsbenägen, lösningsorienterad och prestigelös. Du ska vara ansvarstagande, noggrann och analytisk och vara intresserad och nyfiken av redovisningsfrågor. Det är meriterande om du är systemintresserad och har tidigare erfarenhet av systemutveckling samt uppgraderingar av system. Vidare behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska samt engelska.

Din ansökan

Formpipe Software AB samarbetar i denna rekrytering med Human Capital och alla ansökningar hanteras av dem. Skicka in ditt CV så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Max Hedgren, max.hedgren@humancapital.se
#LI-DNI

Om företaget

Formpipe Software AB (publ) är ett programvarubolag inom ECM (Enterprise Content Management). Vi utvecklar och levererar ECM-produkter för att strukturera information i större företag, myndigheter och organisationer. Våra programvaror hjälper organisationer att fånga, hantera, distribuera och sätta information i ett sammanhang. Sänkta kostnader, minimerad riskexponering och strukturerad information är vinster av att använda våra ECM-produkter. Formpipe Software etablerades 2004 och har kontor i Sverige, Danmark, Nederländerna, Storbritannien och USA. Formpipe Softwares aktie är noterad på NASDAQ OMX Nordic, Small Cap. Du läser mer om bolaget på www.formpipe.com

Kontakt

Max Hedgren
E-post: max.hedgren@humancapital.se