Human Capital förbereder sig för att möta en ökad efterfrågan på kompetens i spåren av pandemin

Världen har genomgått stora utmaningar och förändringar under det senaste året. När det familjära kontorslandskapet byttes ut mot hemarbete och digitala möten, fick företag snabba på sin digitalisering och deras medarbetare och chefer har behövt anpassa sig till en ny verklighet. Att leda sitt team över en skärm kan minst sagt vara utmanande när all onboarding sker online. Vi på Human Capital ser därför vår roll som viktigare än någonsin när det gäller att förstå och tillgodose marknadens kompetensbehov. Det gör vi genom att forma en nära relation till våra uppdragsgivare och samtidigt finnas med genom hela processen: Från första intervju till slutlig kandidat och onboarding.

I alla våra rekryteringsuppdrag arbetar vi för att hitta den bästa möjliga matchningen för varje specifik tjänst. Sedan 2006 har vi arbetat med rekrytering och interimslösningar av ekonomitjänster. Vi  känner väl till utmaningarna våra uppdragsgivare står inför och vet att det är mycket som ska stämma för att en rekrytering ska bli så framgångsrik som möjligt. Vi har en väl beprövad metod för att gång på gång matcha rätt person till rätt arbetsgivare på ett effektivt sätt. 

Som med så mycket annat har det skett förändringar även när det gäller rekryteringsbehoven bland våra uppdragsgivare. Bland annat ser vi en markant ökning gällande behovet av transaktionsroller, i takt med att många organisationer genomgår omställningar såsom förvärv och omstruktureringar. Vi ser också en ökad efterfrågan på IT-kunniga ekonomer – inte minst när det kommer till hybridroller inom ekonomi och IT. Efterfrågan på analytiker är fortsatt stark, och till hösten ser vi ett ännu högre tryck på flera roller när företag som agerat försiktigt under pandemin bedömer att det återigen är dags att gasa. 

Det mesta talar för att vårens återhämtning på arbetsmarknaden fortsätter även framöver, och vi förbereder oss för fullt för att kunna möta framtidens ökade efterfrågan på kompetens. Därför söker vi nu efter flera ambitiösa medarbetare som brinner för rekrytering och service precis lika mycket som vi. Vi strävar alltid efter pricksäker och ansvarsfull rekrytering och att matcha rätt kandidat med rätt roll – inte bara kortsiktigt utan även över tid. Human Capitals arbetskultur är prestigelös, affärsmässig och resultatinriktad. Vi möter olika människor dagligen och ingen dag är den andra lik. Om du lockas av stimulerande arbetsuppgifter och har ett genuint intresse för människor och affärer så kan vi vara en utmärkt matchning för dig. 

Vi ser fram emot att möta en ökad efterfrågan inom vår nisch och det vi är bäst på: Att rekrytera de skarpaste kandidaterna till ekonomitjänster. Vill du vara med? 

– Human Capital 

Pricksäkra rekryteringsspecialister inom redovisning, bank och finans sedan 2006.