Möt vår medarbetare

 

Åsa Bergman Målbäck

Affärsområdeschef Interim Management | Seniorkonsult

 

Hej och varmt välkommen till oss på Human Capital! Hur känns det?

Tack, det känns roligt, energifyllt och mycket välkomnande.

Vill du börja med att berätta mer om din roll och vad du kommer göra här hos oss?

Jag kommer att starta upp ett nytt affärsområde, Interim Management, som kommer att hyra ut interima chefer. Det kan vara alla typer av chefer och ledare, såsom CFO, HR-chef, VD, Inköpschef, Marknad- och kommunikationschef och många fler. Vi kommer att arbeta både i offentlig och privat sektor och har som avsikt att bli en aktör som är känd för sin pricksäkerhet vad gäller att tillsätta rätt chef på rätt position, men också ha förmågan att göra det snabbt och effektivt utan att tumma på kvaliteten. Marknaden och de interima cheferna skall komma ihåg oss.

Varför valde du Human Capital som din nästa arbetsgivare?

Dels var det ett val av människor i organisationen, dels för att jag gillar NGS Group som koncern med alla dess olika varumärken. Det känns som att vi tillsammans kan täcka in det mesta som en kund behöver vad gäller rekrytering, bemanning och Interim Management. Valet hade också att göra med att jag är lite av en entreprenör och tycker om att bygga och få organisationer att växa.

Vad har du gjort innan?

I botten är jag personalvetare från Stockholms Universitet. Jag har gått på lust vad gäller yrkesval, vilket tagit mig till HR-chefsroller – både i privata som offentliga organisationer – men också till roller som rekryteringskonsult och numera till spåret med Interim Management. Jag startade upp en liknande verksamhet i ett annat sammanhang senast.

Vad ser du mest fram emot med att arbeta med här på Human Capital?

Att samverka med människorna, nätverka med interimchefer och kunder, och att få se mitt affärsområde slå ut i full blom. Jag har bara jobbat i dryga veckan än, men redan är det full rulle och ett enormt tempo där vi drar igång med en stor nätverksträff för ledare och chefer. Jag tycker verkligen att detta är jättekul!

Avslutningsvis – vad tycker du om att göra på din fritid?

Golf är ju en sport som jag tycker är riktigt rolig. Men jag har andra intressen också. Gillar resor, älskar att vara i min och min mans lägenhet i Spanien, tycker om teater, litteratur och musik och ser till att roa mig med det. Annars tränar jag gärna, men är en periodare – jag tappar ofta regelbundenheten under sommaren för att sedan komma igen under vinterhalvåret. God mat och att laga den tillsammans med familj och vänner är också trevligt.

Stort tack Åsa och varmt välkommen!

Vill du inspireras och dela erfarenheter i NGS nätverk för ledare och chefer?