Junior projektledare M&A Tax

  • tagSkatterådgivning

Ansök till jobbet

BDO Sverige fortsätter sin starka tillväxt och vi söker nu en ambitiös person i början av karriären som vill få snabb utväxling och arbeta med transaktioner i högt tempo hos BDO’s Transaction Tax team. Du kommer att bli en viktig nyckel i teamets fortsatta resa och framgång. Din roll kommer att präglas av projektledning, koordinering internt och externt, skapa rapporter och skatterelaterat transaktionsarbete. Som spindeln i nätet gällande koordinering av flera transaktionsuppdrag parallellt så kräver rollen ett högt driv, engagemang och hög initiativförmåga.

Som medarbetare i teamet Transaction Tax så arbetar du tätt tillsammans med Corporate Finance-teamet och BDO’s övriga skatteteam. Du kommer även få mycket kontakt och exponering mot BDO’s kontor utanför Sverige samt kunder i såväl Sverige som internationellt. Tjänsten är med placering på det nya topprenoverade Stockholmskontoret vid Sveavägen i City.

Din utmaning

Du kommer från dag ett att bli en viktig del av BDO’s Transaction Tax team och arbeta mitt i transaktionerna. Teamets fokus ligger på transaktionsrådgivning, due diligence, SPA-avtal, och skattestrukturering vid förvärv och avyttringar. En stor del av arbetet kommer även innebära att:

• Granska skatteslag i transaktioner och driva koordinering mellan alla parter i transaktionen
• Stötta och vara pådrivande i transaktionsprojekt tillsammans med Corporate Finance-teamet och skattejurister.
• Bidra med material och driva rapportering kopplat till transaktionerna
• Ta initiativ till egen utveckling på området med stora möjligheter till utbildningar och internationella konferenser
• I den här rollen finns det inga begränsningar för hur mycket du kan utvecklas, det är helt upp till dig och din ambitionsnivå.

Din bakgrund

• Akademisk examen med inriktning ekonomi eller juridik
• Du har upp till 2 års arbetslivserfarenhet och van av att arbeta i högt tempo
• Van att arbeta proaktivt i en progressiv miljö som sätter kunden i centrum vilket kräver flexibilitet.
• Brinnande intresse för att arbeta med samt utvecklas inom komplexa skattefrågor och M&A
• Som person blir du motiverad av ansvar. Vi ser även att du är strukturerad, kommunikativ och van att prioritera bland flera uppgifter parallellt.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Din ansökan

Redo för att utvecklas i snabb takt hos en världens främsta byråer? BDO samarbetar i denna rekrytering med Human Capital och alla ansökningar och CV’s hanteras av dem. Skicka din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras utav ansvarig rekryterare Mikael Schmidt på 0704158513 eller Sandra Svegeboe på 0707774830.
#LI-DNI

Om företaget

Vi på BDO satsar på individuell utveckling och förstår att du måste trivas för att utvecklas och utvecklas för att trivas. Vårt breda tjänsteutbud innebär att vi kan hjälpa kunderna på många plan. Därmed växer både du, ditt team och vi som bolag. Hos oss får du möjlighet att vara med på en stark tillväxtresa inom rådgivning, ett affärsområde BDO satsar mycket på och ser som ett av sina viktigare affärsområden, med planerad störst tillväxt de närmaste åren. Vill du satsa på karriären och ha en snabb utvecklingskurva där dina intressen för omvärlden, näringsliv och finans kombineras - då är det här helt rätt tjänst för dig. BDO har idag ca 700 medarbetare i Sverige med tillväxtambitioner på att nå ca 800 medarbetare till 2020. Globalt har BDO ca 75 000 medarbetare i ca 160 länder utspritt på 1500 kontor. Ett starkt gemensamt fokus på kundnöjdhet har resulterat i toppnoteringar i kundnöjdhetsindex flera år i rad.

Kontakt

Mikael Schmidt