Tidigare nätverksträffar

Varför bara nöja dig med ditt bästa jag?

30 augusti 2023

Vill du ta ditt ledarskap och ditt team till nästa nivå, på riktigt? Då behöver du upptäcka fler sidor av dig själv än bara dina bästa. Och framför allt behöver du bli vän med din skuggsida. 

Vi har alla en skugga, en del av oss själva som vi inte vill vara, tror att vi inte får vara eller är livrädda att bli anklagade för att vara. Men som vi också är — oavsett hur mycket vi anstränger oss för att visa upp en perfekt fasad. Varför nöja dig med bara ditt bästa jag, när du kan få tillgång till hela ditt jag. Dags att återupptäcka dina gömda och glömda delar? 

Ann Askenberger är en erfaren ledarkonsult och grundare av AnnLeda AB. I över 25 år har hon coachat chefer i organisationer och inom näringslivet. Ann har en masterexamen i organisationspsykologi (Executive Master in Change) vid INSEAD Business School i Frankrike. Under hennes akademiska arbete upptäckte hon ett spännande psykologiskt fenomen hos 20 toppledare, som låg i linje med vad psykoanalytikern Carl Jung formulerat redan för hundra år sedan. Hennes arbete om skuggan blev startskottet för en innovativ metod för ledarträning; honey-ghost-trap®.

Säkerhetsläget i dag – påverkar det verkligen mig och min organisation?

3 maj 2023

Anna Schneider, grundare av säkerhetsbolaget Afactor och tidigare poliskommissarie på Säkerhetspolisen och Ekobrottsmyndigheten i Stockholm.

Maria Öström, grundare av Afactor och tidigare poliskommissarie på Säkerhetspolisen där hon under 15 år har arbetat med inom de flesta av Säkerhetspolisens verksamhetsområden.

Varför påverkar det generella säkerhetsläget och gråzonsproblematiken fler organisationer och verksamheter idag och vad får det för effekter? Till exempel har omfattningen på säkerhetsskyddsklassade tjänster ökat, liksom efterfrågan på bakgrundskontroller och krav på säkerhet i övrigt.

Anna och Maria berättar om bakgrunden och varför det kan påverka er. Vidare går de igenom vad en säkerhetsprövning går ut på, hur den går till och ger exempel på hur man kan resonera när man bedömer det som framkommer i en säkerhetsprövningsintervju eller i en bakgrundskontroll.

Lärdomar i Interimschefsyrket

21 mars 2023

Vi kommer att få lyssna på tre mycket erfarna personer, som har mycket olika bakgrunder. Gemensamt för dem är att de gärna delar med sig av – ibland misstag – men främst lärdomar i rollen som interimschef. Man kan tro att det är ”chef som chef” och att det inte är så stor skillnad på att vara anställd eller att ta uppdrag med begränsad tid, men vi vet ju bättre!

Anna Kowalska Lindberg – Grundare och VD Anima Ledarskap. Anna arbetar som affärsutvecklare & ledarutvecklare i allt från styrelser och interimchefsroller till att leda utveckling andra ledares bästa sätt att leda i helt unika och mycket uppskattade ledarprogram.

Percy Tollebrant – VD Tollebrant Ledarskap och Utveckling. Percy arbetar som interimschef sedan 2015 och specialiteten är just att vara chef och ledare i vitt skilda former från försäljning, fastighet, infrastruktur, bygglov, va- och renhållning till utredare.

Helga Baagøe – VD Helga Baagøe Kommunikation. Helga har också arbetat som interimschef sedan 2015 med spjutspets kommunikation och med en bred erfarenhet av olika roller, uppdrag och branscher.

Attrahera, utveckla, behålla – trust viktigare än någonsin!

31 januari 2023

Vad är förtroende? Och vilka dimensioner av förtroende är mest avgörande för att fortsätta vara konkurrenskraftig i framtiden? Forskning har visat att tillit i relationer är viktigare än någonsin — såväl med kunder som med medarbetare och i samarbeten. Resultaten från undersökningen som Mercuri International tagit fram, efter samtal med över 1 000 globala företagsledare inom ett brett spektrum av branscher och företagsstorlekar, tyder på att det finns sex kritiska dimensioner av förtroende som driver kundlojalitet, medarbetarlojalitet, employer branding, retention, ökad försäljning och lönsamhet. 

Henrik Larsson-Broman, trendanalytiker, författare, forskare och säljexpert, har utsetts till Sveriges mest populära talare och är en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom strategier och trender för ökad tillväxt, försäljning och marknadsföring. Under föreläsningen delar Henrik med sig av insikterna av Mercuri Internationals rapport och de sex kritiska dimensionerna. 

Alla tjatar om värdeord – släng skiten!

29 november 2022

Så tycker många medarbetare, och även forskare. De har genomskådat att värdeorden bara kostar tid på kickoffer och pengar till ord på kaffekoppar, väggar, hemsidan osv. Samtidigt har HR-chefer och andra ledare allt att vinna på en företagskultur som får medarbetarna att självständigt driva verksamheten mot satta mål. Chefer som lyckas vinner respekt från både ledningen och anställda. För naturligtvis är kulturstyrning kraftfullt om du vill förbättra resultaträkningen. Missa inte chansen att få konkret kunskap om att skapa en framgångsrik företagskultur för din verksamhet.

Tommy Lindström har delat med sig av sina kunskaper på bland annat Hyper Island, Handelshögskolan och Berghs School of Communication. Till vardags driver han BOOM, som hjälper verksamheter att nå affärsmålen med företagskultur. Pfizer, Adecco och Fabege är tre bland över 200 bolag som finns på deras kundlista.

Att lyckas med interimsuppdrag

9 november 2022

Johan Seltborg går igenom framgångsfaktorerna för att lyckas med ett interimsuppdrag, både utifrån interimsledarens och uppdragsgivarens perspektiv. Han belyser de vanligaste fallgroparna och reder också ut vad det innebär att landa springande i uppdraget, skillnaden mellan uppdragsbeskrivning och befattningsbeskrivning och hur ett förändringsuppdrag kan se ut.

Johan Seltborg har jobbat som interimschef i fem år och har haft roller som vd och försäljningschef i vitt skilda branscher. Han är aktuell med boken Ledarskap på besök – 15 framgångsfaktorer för att lyckas som interimschef. En praktisk och underhållande guidebok som riktar sig både till interimschefer, uppdragsgivare och förmedlare.

Webbinarium – Att sätta lön i en värld av inflation

19 oktober 2022

För att reda ut detta aktuella ämne tar vi hjälp av Marie WikanderChief Operating Officer på Wndy:

”Vi går mot en ekonomisk kris, med stigande energipriser och inflation. Mitt i allt detta ska du vara chef, leda personal OCH sätta löner. Hur ska du som arbetsgivare tänka när det kommer till lönesättning och inflation, och hur kommunicerar du detta till dina medarbetare på bästa sätt?

Inflation är dessutom bara en liten del av att sätta löner. Om du inte redan funderat på det, så är det på tiden att skapa en lönesättnings- process som är anpassad för framtiden.

Jakten på talanger är den största utmaningen för företag i nutid, och på detta en ekonomisk kris. Hur kan du tänka långsiktigt kring lönesättning? Och hur ökar du känslan av rättvisa hos de anställda som på sikt ger upphov till ökat engagemang?”

Se webbinariet i efterhand »
DOKTORN & PSYKOLOGEN – ledarskap, medicin & mental styrka

22 september 2022

Våren 2020 hade vi precis börjat samarbeta. Vår modell var lika enkel som den var viktig: hjälpa navet i organisationerna – ledarna och entreprenörerna, att inte bara överleva utan optimera hälsa, mental styrka och självledarskap. Det vi sett, provat och lärt oss sedan pandemin slog till har förändrat vår syn på vård och hälsa för alltid.

Vår metod är vetenskaplig och okontroversiell, men den skiljer ut sig vad gäller samarbete och effekt: vi har aldrig tidigare arbetat så effektivt kring människors hälsa eller sett så många utmattade komma på fötter så snabbt – och därefter fortsätta mot att bli starkare än någonsin.

I vår föreläsning avslöjar vi:

  • Doktorn & psykologens tankar om hälsa, pandemin och framtiden.
  • Vilka livsstilsförändringar som gör störst skillnad för ett starkt liv och långt liv.
  • Hur du kan optimera ditt självledarskap och din mentala energi – och varför det är viktigare än någonsin.

Vill du inspireras och dela erfarenheter i något av Human Capitals nätverk?