M&A Analyst

  • tagAnalytiker

Ansök till jobbet

Den topprankade M&A-rådgivaren Valentum söker nu en analytiker till sitt kontor i Stockholm. Valentum är en global och ung organisation som alltid eftersträvar ständig utveckling och expansion. Här blir du en del av ett glatt team och får arbeta i ljusa och fräscha lokaler på Östermalm.

Din utmaning

Som analytiker på Valentum kommer du att vara en del av ett dedikerat team som ger dig goda karriärmöjligheter. På Valentum fokuserar man främst på säljsidan i transaktioner och du kommer redan från första dagen få möjlighet att arbeta med dessa affärer samt nätverka med företagare, ledande befattningshavare, stora investeringsföretag, noterade företag och private equity-bolag. Vidare kommer du att hantera följande arbetsuppgifter:

• Arbeta med M&A-projekt från uppstart till slutförande
• Utveckla finansiella- och värderingsmodeller för potentiella och pågående transaktioner
• Bidra till affärsgenerering genom högkvalitativt research-arbete, ta fram pitchmaterial och delta i säljmöten
• Samarbeta och hjälpa kunder med att utföra analyser och svara på due diligence frågor
• Med en stark entreprenörskultur uppmuntras du till nya idéer och egna initiativ för att bidra till bolagets affärsutveckling

Din bakgrund

•1–3 års arbetslivserfarenhet där fokus på transaktioner, analyser, finansiell due-diligence samt värdering på antingen investmentbank, M&A-boutiqe eller konsultfirma ses som meriterande.
• Utbildad ekonom eller civilingenjör med BSc eller MSc från välkänt universitet
• Mycket goda kunskaper i Microsoft Office (Excel och Powerpoint)
• Mycket goda kommunikativa egenskaper och uttrycker dig väl i svenska och engelska, både i tal och skrift
• Stark analytisk kompetens med förmåga att hantera kritiska och strategiska utmaningar
• Utpräglad lagspelare med god social förmåga och kan leverera högkvalitativa resultat under ibland tighta deadlines

Din ansökan

I den här rekrytering samarbetar Valentum med Human Capital. Ansök med CV redan idag då intervjuer sker löpande. För information kring tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare hos Human Capital. Max Hedgren, 070-777 50 36 eller max.hedgren@humancapital.se och Anna-Ida Hallberg, anna-ida.hallberg@humancapital.se. #LI-DNI

Om företaget

Valentum är nytänkande projektledare inom företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av stora onoterade företag. De har kontor i Stockholm och Oslo och är representerade i fler än 40 länder genom sina partnerföretag. Valentum är en projektledande rådgivare som aldrig lämnar något åt slumpen och står på sina kunders sida genom hela processen. Genom skräddarsydda processer, hängivna specialister och tillgång till potentiella köpare över hela världen säkerställer de en bättre affär. Bolaget består av cirka tjugo medarbetare och man förväntas växa till det dubbla inom kommande år. De anställda hos Valentum strävar mot att i samarbete alltid ta bolaget framåt och bli större samtidigt som man värdesätter balans och flexibilitet i arbetslivet. Hos Valentum läggs stor vikt vid din förmåga och potential att växa och skapa långsiktiga affärsrelationer.

Kontakt

Max Hedgren
E-post: max.hedgren@humancapital.se
Tel: 070-777 50 36