Lyckad praktik tack vare samarbete mellan Lernia Matchning och Human Capital

Under snart tre månaders tid har vi haft nöjet att ha Anna Andersson som praktikant hos oss på Human Capital. Samarbetet som går under arbetsmarknadsinsatsen Rusta & Matcha inleddes efter dialog med Sofia Stilas på Lernia Matchning. Syftet var att hitta en win-win-lösning för alla parter, för oss som arbetsgivare samt för en arbetssökande att få möjlighet att lära sig om en ny bransch och ta sig närmare jobb.

– Vi gjorde en ”kravspec light” med vilken erfarenhet som vi såg som en fördel att ha med sig för att passa i branschen samt personliga egenskaper som man bör ha för att lyckas, berättar Anna Flanagan, Konsultchef på Human Capital, som även varit handledare under praktikperioden. Sofia presenterade därefter några kandidater för oss som stämde in på det och som också visat intresse för att lära sig om branschen.

– När vi sedan träffade kandidaterna föll valet ganska snabbt på Anna Andersson som direkt visade stor nyfikenhet och entusiasm för att ansluta till vårt team. Det visades sig ganska omgående att valet var helt rätt då Anna snabbt blev en naturlig del i teamet och sedan dess har bidragit med värdefulla insatser, avslutar Anna Flanagan.

Fyra snabba frågor med Anna Andersson

Anna, du avslutar inom kort din praktikperiod på Human Capital. Vad har du gjort under din tid hos oss?
– Jag har haft förmånen att få lära mig mer om hur interims- och rekryteringsbranschen fungerar. Jag har bland annat fått vara delaktig i att skapa annonser, stöttat konsultchefer med referentsamtal, kandidatsearch samt kundaktiviteter såsom event och nätverksträffar som lett till många nya härliga bekantskaper.

Hur har dina tidigare erfarenheter och kompetens kommit till användning i denna roll?
­– Med mina erfarenheter som projektledare från de olika jobb samt branscher jag jobbat med så känner jag mig trygg i att förstå andra människor, både uppdragsgivare och kandidater, och att följa med en process från början till slut. Jag har fått höra att jag är en god lyssnare med hög social kompetens och det har kommit till sin rätt här.

Vad tar du med dig härifrån?
– Det generösa välkomnandet och nya bekantskaper från ett fantastiskt team. Jag är prestigelös av mig och hoppar gärna in där det behövs, samtidigt så har jag fått ansvar och nya kunskaper med mig, samt ett intresse av att jobba inom t.ex. rekrytering.

Nu siktar du på jobb framåt, vad ser du sig själv i för roll?
– Ja, jag är verkligen taggad på att komma ut och hugga tag i något nytt och spännande. Jag vill gärna fortsätta inom roller som bygger på projektledning eller inom mitt nyfunna rekryteringsintresse. Jag älskar att bygga och utveckla kundrelationer och skapa synergier samt driva projekt och utveckling så jag försöker tänka brett och öppet om vilka möjligheter som finns där ute.

Stort tack Anna för praktikperioden, vi önskar dig varmt lycka till med jobbsökandet!