Möt vår medarbetare

 

Fredrik Sjöberg

Affärsområdeschef Rekrytering

 

Hej Fredrik och varmt välkommen till oss på Human Capital! Hur känns det? 

Stort tack för det, det känns otroligt bra att äntligen vara på plats! Jag har fått vänta ett tag då jag hamnade i karantän från min tidigare arbetsgivare och har därför varit hemma i tre månader. Det låter kanske lite som ett I-landsproblem och jag har haft det otroligt bra och kunnat tänka enbart på mig själv och familjen, men till slut blir man uttråkad. Nu är jag väldigt sugen på att köra igång!

Vill du börja med att berätta mer om din roll och vad du kommer göra här hos oss? 

Jag har den nya rollen som Affärsområdeschef Rekrytering vilket är en bred roll. Dels kommer jag själv jobba vidare med egna rekryteringsprocesser och dels även driva utvecklingen av den redan fina rekryteringsaffären Human Capital har, och bidra till att vi fortsätter att växa och också blir än mer lönsamma.

Varför valde du Human Capital som din nästa arbetsgivare? 

Jag har varit i branschen relativt länge, 16 år, och känner till både NGS Group och Human Capital mycket väl. Det jag främst tilltalades av var dels innehållet i rollen men också det driv som finns på bolaget och som jag kände av redan tidigt i processen. Personerna jag träffade under mina möten var jordnära och enkla, vilket passar mig perfekt. Jag kände också en stark tilltro till det man gör och viljan att utveckla affären i framtiden. Alla personer jag har träffat på bolaget, och då menar jag verkligen alla, har varit otroligt trevliga och prestigelösa (förlåt ”branschfloskeln”) och jag känner verkligen att vi vid sidan av hårt arbete kommer ha jäkligt kul tillsammans!

Vad har du gjort innan?

Jag har min grund i ekonomi där jag har haft roller som Business Controller, Financial Controller, Ekonomichef mm och då främst inom restaurang- och hotellbranschen. För 16 år sedan ”bytte jag bana” till rekrytering vilket jag aldrig har ångrat. Jag har arbetat på bolag som Manpower, Dfind Finance och Finance Recruitment och kommer senast från en roll som gruppchef på Poolia Finance. Jag har m.a.o. jobbat nischat mot ekonomitjänster väldigt länge. Det ska därför också bli otroligt roligt att få gå tillbaka till att jobba med fler typer av roller som jag gjorde i begynnelsen på Manpower.

Vad ser du mest fram emot att arbeta med här på Human Capital?

Oj, många saker! Som jag nämnde tidigare så tilltalades jag tidigt av drivet på bolaget och jag ser en stor chans i att få ta affären vidare tillsammans med ”mitt gäng”. Vi ska vara en aktör som är att räkna med! Med detta sagt, ser jag en positiv utmaning i att ta marknadsandelar och göra en fortsatt stark resa framöver. Detta innebär att få till en tydlighet mot marknaden genom professionella och tydliga processer, bredda oss i  typen av roller och olika branscher, men framförallt ta oss till nästa nivå i det jag tycker mest om – sälj!

Avslutningsvis – vad tycker du om att göra på din fritid?

Mycket handlar om att spendera tid med min familj. Jag är gift med Camilla och har två söner, Elliot 17 år och William 20 år. Nu när grabbarna nu är större, innebär det mer egentid än tidigare. Jag spenderar en del tid på gymmet och försöker även ta mig ut på en löprunda emellanåt. (Jag är en av de där som är tunga i löpsteget…). Jag gillar också att laga mat och är en stor älskare av mörk rom (jag har faktiskt ett litet bolag vid sidan av som importerar rom från bl a Barbados). En annan stark passion är musik och jag spelar i ett coverband sedan många år. Det roliga är att hela bandet har kört tillsammans sedan vi var 16 år och vi har fortfarande galet kul tillsammans! Detta innebär att jag är iväg för spelningar ungefär 5-6 helger per år. Kan Rolling Stones m fl, kan vi! 🙂

Varmt tack Fredrik – så roligt att ha dig i teamet! 

Vill du också arbeta hos oss på Human Capital?